TALLERS, PORTADES i MANUALITATS

Recursos Tic/Plàstica:
Mitjançant les Tic ens podem assabentar de milers i milions de processos de creació. Avui en dia, és molt fàcil tenir una idea per l'escola i quan et quedes tancada i no saps com ho faries... cercar-ho per internet. Fins i tot quan se t'acaben les idees. Tenim molts suports on agafar idees a internet: vídeos, presentacions, galeries d'imatges, i fins i tot contes! Sí, sí... mitjançant contes de tota la vida, podem descobrir alguna tècnica plàstica que desconeixíem:

PRESENTACIÓ D'ALGUNES MANUALITATS PER EDUCACIÓ INFANTIL:

VÍDEO TUTORIAL COM FER UN ESTOIG AMB MATERIAL RECICLAT:


CONTE DE NADAL MITJANÇANT TÈCNICA COLLAGE:
Una Mà de Contes és un recurs molt útil i molt interessant pels més petits. A més de gaudir amb un conte, aprenen un nou llenguatge pels contes: el llenguatge plàstic, i a les mestres ens dóna moltes idees per fer moltes coses. A la web es poden cercar els contes per temes, per títol, per personatges i per tècnica plàstica.

TAULELL COMUNITARI AL PINTEREST PER INTERCANVIAR RECURSOS:
Aquest és un taller del Pinteres on entre vàries mestres de la Xarxa hi "pineam" els tallers de Nadal que tenim o anam trobant per la xarxa. És una bona manera comunitària de fer un recull de cara a preparar ara els tallers a l'aula i l'escola. I a més a més, és una feina compartida que és el que més m'agrada!


Aquesta és una nova pàgina del meu bloc on aniré introduint fotos sobre alguns dels tallers i cosetes que feim a l'escola, o que ja havia fet altres anys. Pens que així podeu agafar idees quan heu de fer alguna coseta.


Murals de Miró del Projecte l'Univers final de curs 2012
:
Mural fet a 5 anys
Pintant  a una paret del pati
Suport paper continu
Témpera dels colors de Miró.

Mural Col·lectiu de l'Univers on cada infant va fer un element amb la tècnica i materials que ell/ella va voler.

Vàries Tècniques
Mural Col·lectiu 5 anys

Flors amb Tubs de Paper WC:

Taller primavera 5 anys
Tubs de Paper WC pintats amb témpera.
Talls amb tissores.
Paper de seda de colors dins el tub.

Portada 2n trimestre 5 anys
Motlles de reposteria Ikea
Témpera amb els dits a tiges, herba i cos d'insectes
Retoladors per detalls d'insectes
Purpurina per decorar
Murals de la Pau del Curs 2011-2012:

Mural de la Pau
5 anys
Fons  estampació amb témpera blava diferents tons
Símbol de la Pau amb confetti gran
Lletres amb témpera blanca i pinzell

Mural de la Pau - 5 anys
Collage amb paper de diari sobre paper vermell
Dibuix de la Revista "Maestra Infantil"


Mural de la Pau - Infantil i Aula UECP
Papers d'Aquarel·la tamany Din A-3
Diferents tècniques i materialsTallers de Nadal del Curs 2011-2012:

Postals de Nadal 
Collage
Dins té:
Poema "La Cavalcada de Reis"
Foto de grup 

 Arbres de Nadal fets per les famílies dels Infants
Tècnica i materials lliure
Plàntilla cartulina Din-A3


Bolles per decorar l'Arbre de l'Escola
Globus i paper de seda encolat
PurpurinaPortada Feinetes 1r Trimestre
Collage Paper de Regal
Cartolina Estampada
Arbre de Nadal Escola
Paper de diari i bolles amb paper de seda
Desembre 2011


Hola! Encara no he posat res, però començ avui a ficar els tallers que anirem fent enguany. Pensau que els faig amb un grup de 5 anys!:

Autoretrat en Escultura. Treballam El Bany de F. BoteroAutoretrat. Treballam La Tardor de G. Arcimboldo
Pollets de Coco:


Tenia pendent pujar 3 cosetes de final de curs... Una era sa portada del tercer trimestre que varen fer els infants, ja que la que vaig penjar era el prototip que havia fet jo:

També vos volia posar una de les feinetes que vàrem fer a final de curs a 4 anys. Vàrem fer una conversa inicial per saber què volíem posar però l'escriptura va ser completament lliure. El resultat va ser el següent (estic súper contenta dels meus nins*):

Durant tot el curs hem fet una activitat a cada estació per observar el pas del temps, les seves conseqüencies i canvis i l'evolució. anàvem a mirar un ametller que teníem al pati i com estava a cada estació. És una feina molt significativa perquè a més de veure el pas del temps en l'ametller, es veu molt bé el pas del temps en els infants mateixos. L'evolució que hi ha hagut en escriure el nom, pintar, dibuixar, l'escriptura... M'agrada aquesta feineta, és molt significativa. Quan va acabar el curs els hi vàrem fer un quadernet d'aquestes feinetes amb una portada que ells varen pintar. Així els infants també varen ser conscients que "havíen tornat grans":Ara vos posaré els darrers tallers que hem fet des de Sant Jordi.Aquest és el prototip que vaig fer jo, per fer proves, per fer la portada de l'àlbum del tercer trimestre. A la foto no s'aprecia molt bé, però queda xulíssima. S'aferra a un acetato o film de cuina primer els peixos de paper de seda de colors i per damunt el paper de seda blau. Tot ben encolat amb cola blanca aigualida. Quan està aixut es retira el paper de plàstic acetato o film de cuina i queda tot el collage ben incrustadet i finet, amb una textura molt mona... Deprés amb retus es perfilen els peixets i es fan les bombolles.
Nosaltres al final posarem la purpurina blava a l'aigua però la purpurina plata de les bimbolles no la posarem. Ho aferrarem tot a una cartolina DINA-4 per donar-li més consistència.Bossetes de frígola (planta aromàtica de Formentera, que vendria a ser "tomillo"), que vàrem fer pel Centre d'Interès de les Plantes. És un taller molt fàcil però els hi va encantar "esmicolar" sa frígola i ficar-la dins bossetes. Cada dia veus algun cotxe per Formentera que dur aquesta bosseta al retrovisor.

Fem un senyor que li creixeran els cabells. Amb una calça, serradís i llavors de herba per moixets (aquí a Formentera no es troba tot el que un vol, perquè la idea principal era fer-los amb gramma que és com a gespa) fem el cap d'un senyor que quan el reguem li creixeran els cabells. Ja han crescut alguns però no tots (ja penjaré alguna foto). La calça s'embolica amb un globus i el vàrem decorar amb ulls que es mouen i s'aferren, i el nas i boca amb un retolador permanent. 
Això sí que els hi va encantar!!!
ATENCIÓ CATALANES I VALENCIANES: "Calçes" a Ses Illes són "Mitjes", i no "bragues" que és com deiem per aquí a ses bragues (jijiji)
Aquest taller també l'hem fet pel centre d'interès de Ses Plantes.
Aquests són els dibuixos que vàrem fer del quadre "L'arbre de la Vida" de Klimt on treballaríem la part artística de les plantes. Com que és final de curs ho hem hagut de fer més ràpit del que volíem. Però abans de fer el dibuix, vàrem posar unes fotos de quadres de Klimt a la PDI, i quan vàrem posar el quadre a treballar, vàrem resseguir les branques de l'arbre a la PDI amb els retoladors. És una activitat molt xorra, però que els va motivar molt per fer cada un el seu arbre. Aquesta feineta forma part de les Plantes que la podeu trobar a sa pàgina principal d'aquest bloc.

Aquesta és la rosa de Sant Jordi que varen fer a les classes de 3 anys amb oueres i paper de seda.

Així és com ens va quedar la postal de Sant Jordi que vàrem fer molt ràpidament ja que enguany no hi havia molt de temps per Sant Jordi. La idea està agafada d'un material de la Diputació de Barcelona que podeu trobar a sa pàgina principal d'aquest bloc.El darrer dia abans de les vancances de Pàsqua, el darrer dia que ens visita sa Jaia Quaresma, els infants d'infantil de l'escola van a cercar pel pati ous de xocolata que els hi ha deixat sa Jaia a canvi d'ous bollits pintats. Hem mesclat vàries històries (Jaia, Ous de Pàsqua, menjars austers...) i sense voler hem creat una petita tradició al centre...
Aquest any, enlloc de pintar els ous amb pintura, ho vàrem fer amb ceres blanques i després summergits en colorant alimentici de colors (ja ho sabeu... vàrem fer màgia!)
Així és com vàrem colocar els punts de llibre dels infants de 4 anys a una exposició a la biblioteca municipal. Vàrem voler fer un arbre per l'Any Internacional dels Boscos.

 Aquests són els punts de llibre de Sant Jordi que vàrem fer aquest any (el passat divendres, més concretament). El que vàrem fer és tècnica lliure però organitzada. Vàrem disposar diferents materials per taules (ceres, retoladors, aquarel·les, papers, cola, purpurina, gomets, etc.) i vàrem deixar que els infants triessin on volien anar i que fessin el punt de llibre com volguessin! Tenen 4 anys i els va quedar xul·líssims!!!


Aquesta és la portada que hem fet enguany per aquest 2n trimestre. Vàrem agafar la idea de +quetapes que enlloc de papallanes tenia coloms, i les flors eren blanques i roses (d'ametller). Les papallones les vàrem fer amb pintura i simetria.Això és el que hem fet de taller aquest divendres passat. Són abelles i marietes per decorar el passadís d'infantil. Les penjarem del sostre. Les hem fet amb pots de iogurt líquid i càpsules de cafè. Els infants han decorat amb gomets i paper adhesiu els pots i han retallat les ales que estan fetes de purpurina plastificada.
 Aquests són els ocellets que han fet els de la classe de 5 anys, per penjar al passadís per la decoració de primavera d'enguany.Aquests llagosts tan "catxondos" també els han fet els de 5 anys per penjar-los del passadís. També els han fet amb material reciclat: envasos de iogurt líquid i càpsules de cafè. 
Aquestes papallones les han fetes els infants de 3 anys amb filtres de cafè pintats amb retoladors. Han quedat moníssimes! Després la mestra les ha tallades per donar-les la forma.Aquesta és la portada que vàrem fer l'any passat quan tenien 3 anys per aquest segon trimestre. També és papallona amb simetria.

Aquests tallers els vàrem fer uns altres anys, són flors gegants per decorar el passadís. La tulipa està feta de cartró. Les Margarides estan fetes de superposició de papers (cartolina i seda). Si vos fixau hi ha penjades unes papallones que les vàrem fer de paper de seda encolades dins "acetatos".

A continuació posaré fotos dels tallers que hem fet aquest curs a les classes de 4 anys:

Tortugues amb anous per la UD de la Tardor (fruits secs)


Barangandaos d'animals per la UD dels Animals. Els dibuixos i idea són estrets de la revista Maestra Infantil


Fulles de tardor per decorar el passadís 


Caretes de Porquet fetes per la UD dels Animals. Estan fetes amb plats de cartró i potets de iogurt petits rosa.


Disfressa de Puputs per al Carnaval d'aquest curs. Tota l'escola anàvem de Boscos i les classes de 4 anys vàrem triar anar de puputs. La disfressa la vàrem fer entre els infants de 4 anys, i després vàrem fer un taller per a les famílies que ens varen ajudar a montar-ho tot.

Aquesta és la portada que vàrem fer l'any passat per final de curs amb les classes de 3 anys:

Peix confeccionat amb paperí amb molta cola sobre un fons de témpera molt aigualida amb rodets.
Aquesta és una portada que vàrem fer amb els alumnes de 5 anys per final de curs. És una de les meves preferides (per no dir la que més!). Vàrem estampar les soles de les xancles amb esponja i les varen decorar amb témpera. Després encolàrem amb confeti gros el marc de la cartolina. És un Din-A4. A què és xulísima?


Aquest és un dibuix màgic que vàrem fer també l'any passat a 3 anys:

Fons marí amb ceres blanes i a sobre témpera molt aigualida amb rodets.

A continuació posaré diferents decoracions nadalenques que hem fet els darrers 4 cursos les diferents aules d'Infantil del CP Mestre LLuís de Formentera:
Això és un arbre de Nadal fet de capses de sabates!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...