16 de setembre 2012

Projecte Els Volcans III (Producte Final)

I aquí vos deix amb les feinetes dels Infants, que com vos he dit a l'anterior post les varen entregar a casa enquadernades juntament amb la conversa inicial, el diari del projecte i l'avaluació final.


Hi ha pàgines repetides perquè he fet un recopilatori de diferents infants, i a segons quines feines com les d'escriptura lliure o mapes conceptuals he volgut que es vegi diferents models.

CONCLUSIONS PERSONALS DE LA FEINA PER PROJECTES:
1. Es necessita formació sobre el tema, encara que sigui llegir coses i veure experiències per compte propi.
2. És molta molta feina, s'ha d'estar disposat a fer molta feina durant el procés perquè com vas seguint el que et marquen els infants de vegades has de preparar les feines d'un dia per l'altre.
3. És molt útil anar programant i avaluant durant tot el procés.
4. Els infants estan molt contents amb aquesta manera de treballar, gaudeixen molt i et sorprenen!
5. Els infants són conscients del seu aprenentatge i de tot el procés ja que són ells els protagonistes.
6. És molt important que ho exposin a altres persones (gaire bé més que el producte final), perquè així és com assimilen el que han après i serveix per avaluar el què han après a la mestra.
7. Els agrada molt fer feina en gran grup i en petit grup. Et sorprenen com són capaços d'organitzar-se en petits grups respectant els ritmes de cada un d'ells ja que estan motivats pel seus interessos.
8. Dóna molt sentit a la tasca docent
9. Les famílies al principi no saben ben bé què és el que fem (convendria una reunió per explicar-ho) però es varen posar molt contents amb el resultat final, on també es mostrava les fotografies del procés (diari del projecte) i amb les coses que explicaven els infants dia a dia a casa.
10. M'ho vaig passar pipa!!!

Per finalitzar cal que digui una cosa molt important: El projecte el vaig fer amb els infants de la meva classe. El vàrem fer durant el 2n i 3r trimestre de 5 anys. Duia amb ells els tres cursos d'infantil, ens coneixíem molt. Això és molt important. També dir que eren un grup de 18 infants en total, i a 3 sessions setmanals (de psicomotricitat i anglès) féiem desdoblaments, és a dir... em quedava amb 9 infants i utilitzava aquestes reunions per fer les feines més individuals amb una atenció més personalitzada.

Esper que vos hagi agradat aquests 3 posts sobre el Projecte. A LA FI!!! Feia 6 mesos que vos ho volia mostrar!!!

4 comentaris:

  1. Un resultat final expléndit!! Es nota molt la dedicació i amor que li vas posar i també l'entusiasme dels teus alumnes. És genial poder comptar amb una classe tan reduïda i a més amb desdoblaments. S'enriqueixen molt més!!

    Qualificació final: un 10 no, un 20!!!

    ResponElimina
  2. Felicitats Laura!!! Es nota que has carregat les piles. Trobo interessant i profitoses aquestes tres entrades. Es nota que heu gaudit i treballat molt. Es important difondre aquest tipus d'experiències per a demostrar que es pot investigar i fer recerca de qualsevol tema que interessi als nostres alumnes. Continua així d'eixerida. Una abraçada i fins aviat.

    ResponElimina
  3. Moltes Gràcies Estrella i Esperança! De veritat, m'animeu molt!!! Perquè després de tant de temps de no postejar... vull ficar tantes coses que no sé quines!!!
    Gràcies, de veres, per estar sempre present!

    ResponElimina
  4. Laura, muchas gracias por tu felicitación. Yo también tengo mucho que felicitarte por este blog tan completo. Un besazo de los gordos.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...