09 de gener 2018

Grafisme Creatiu

Aquest any hem posat en marxa el Grafisme Creatiu. Fins ara no l'havia treballat com a tal. Ja sé que no ens hem inventat res, i de fet, el que feim es cercar idees a internet, blogs, pinterest i adaptar-les al nostre treball d'aula i la nostra programació.
Hem decidit incorporar el grafisme creatiu a la nostra programació perquè pensam que és una de les bases per l'assoliment de l'escriptura. Perquè ens pot donar pistes per saber si aquell infant té la lateralitat assolida o creuada i poder ajudar-lo depenent de les seves necessitats, perquè ens dóna moltes informacions de moltes coses rellevants de cada un dels infants, perquè es treballen molts d'altres continguts i objectius curriculars (colors, tamanys, formes, textures, etc.)
És a dir, és una tasca molt completa i globalitzada, de la qual gaudim tant mestres com infants.
Dues de les fonts on he recercat (a part dels taulells de grafisme creatiu de pinterest) han estat Grafisme i Creativitat i Idees Magistrals.
Com que pensam que a 3 anys, i sobretot a principi de curs, és una tasca important i necessària per començar a exercitar la pre escriptura i/o psicomotricitat fina, l'hem programat tant a una sessió setmanal (quan ve la mestra de suport) tant a tallers internivells on hi ha un taller de grafisme i els infants hi passen cada 5 setmanes.
Quan acabi el curs intentaré fer un recull a mode de programació de tot el que hem treballat, de moment vos mostraré el que hem fet fins ara:
Rodillo sobre acetat i grafisme amb el dit. Estampació























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...