20 d’agost 2018

Programació Manipulacions 3 Anys

Enguany tenguérem molt clar des del principi, que com que teníem el primer curs d'infantil (3 anys / P3) treballaríem molt a nivell sensorial, manipulatiu i experimentatiu. Els sentits són tots els canals per on entra la informació i arriba al cervell processant experiències i aprenentatges.  Les sensacions, les emocions, les percepcions... ens ajuden a establir relacions, a processar experiències i a transformar coneixement... 
Tenguent en compte tot això i relacionant-ho amb l'edat madurativa dels infants i amb la importància del joc a la infància... Volguérem programar tota una sèrie de propostes per treballar alguns dels objectius i continguts de la programació.
Teníem programat un cop per setmana una MANIPULACIÓ. De vegades era pel simple fet de manipular i experimentar amb diferents materials, i de vegades era una proposta relacionada amb algun conte, festa o estació a mode de taula sensorial. També hem estat conscient de la importància del treball manipulatiu com a tasca imprescindible de cara a treballar l'inici de l'escriptura. 
Hem tengut molta cura de que les propostes i materials fossin atractius per una banda i que fomentassin l'autonomia. Així... moltes de les propostes han pogut quedar a l'aula durant un temps a mode de mini espai, racó, etc.

Vos deix la programació. Dir que moltes sessions les repetírem, com les pastes de sal, la gelatina... o en férem d'altres més quotidianes com plastilina, pasta que s'aixuga, etc. També férem dues vegades slime (i els hi va encantar) amb cola blanca, bicarbonat, líquid lentilles i colorant alimentici. Però no ho he afegit a la programació perquè no sé si ho tornaria a fer degut als articles sobre la seva perillositat.

També cal dir que tot això és el fruit d'un treball en equip, enguany hem estat tres cursos de tres anys i tot això ho hem programat, preparat i executat conjuntament les tres mestres de 3 anys (Joana M., Xisca A. i jo). No cal afegir, que ens hem fet servir d'internet i xarxes socials per a cercar i trobar idees engrescadores.



Aquí alguns exemples gràfics:

Taules sensorials / Minimóns d'estacions


















Manipulacions














Taules Sensorials / Minimóns Contes
Peix Irisat
Quina Escombra més Guapa!





2 comentaris:

  1. Bon dia...como me estreno como funcionaria en prácticas, (qué alegría) aún no sé que curso tendré, pero está claro que apuesto por este tipo de actividades, que están muy en la línea de Reggio Emilia con las actividades de exploración, y también con el aprendizaje a través de los sentidos de Montessori. Me encantan todas! Gracias por tu buen hacer! besetes

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per aquesta feinada que fas! Aquest serà el prime rcurs que faré p3 i les teves propostes m’agraden molt!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...